Drets en serveis mínims

(ací hi anava un vídeo, però la censura de YouTube i l’Estat espanyol no deixa penjar-ho directament)

Totes sabreu, que el passat dimecres hi havia convocada una vaga general als Països Catalans, se n’ha parlat molt, i no vaig analitzar ni les causes, ni les conseqüències ni tant sols qui va eixir “guanyador” si és que calia buscar-lo.

Es va parlar i molt del dret a treballar, oblidant a voltes el de vaga, però com a tònica general, molt del que es va parlar es va fer imparcialment, de fet, era curiós el mateix dia 29 seguint les notícies, segons el canal que vegeres semblava que l’havia secundat molta o poca gent.

Per la repetició que hem vist als mitjans, sembla que les càrregues policials és el més important de la vaga, parlem-ne doncs.

València, i tal vegada pensaràs, voldrà dir Barcelona?

Però no, em referisc a València, per què la premsa no ha tret les imatges de València i
solament ha intentat criminalitzar el moviment obrer amb les imatges de Barcelona? Parlen d’infiltrats d’altres països, d’antisistema, però per ara, els únics que funcionen contra el sistema establert, és la Policia, i no ho dic jo, ho diu Estrasburg.

A València, vam poder vore el que deia el govern que garantia, el dret a vaga, i també el dret a treballar, primerament, es deixava fer vaga, i si feies vaga, es garantia el dret a treballar dels antidisturbis.

I és què, si no és aquesta la raó de la carrega policial no s’entén el perquè de la brutalitat de la carrega al carrer Colón de València, tal com podeu vore al vídeo, la policia enlloc de demanar que abandonen la via pública, si és que entenem que havien interpretat que s’estava produint una manifestació il·legal, opten per encerclar als manifestants i pegar per davant i per darrere, deixant desenes de ferits, molts d’ells estudiants de la Universitat de València.

I remarque el fet de que els ferits siguen estudiants de la Universitat de València, perquè alguns deganats d’aquesta casa, han condemnat els piquets que es van produir a la Universitat, però en canvi no ha dit res de la carrega policial. I no és perquè no foren estudiants admirables per l’equip Rectoral ja que es tracta entre altres de diversos membres del Claustre i fins i tot un membre del Consell de Govern, tot i que al meu parer tots els estudiants som iguals, sabem que per a ells eixes coses marquen cert status.
I això que ens tenen prou acostumats a que sovint es condemnen atacs, tot i que la LOPJ ho reserve als Jutjats i Tribunals, però clar, és més senzill organitzar una concentració a les dotze hores davant de tots els centres quan hi ha un atac “terrorista”, però quan els atacats són els mateixos membres de la Universitat, no cal ni condemnar, ni solidaritzar-se amb ells.

Però
el dia 30, la premsa només parlava de les càrregues de Barcelona i
la premsa callava, però malauradament no ens estranyem, és la
mateixa premsa que no va dir res de la Sentència d’Estrasburg on
condemnava l’Estat espanyol per un cas de tortura.
I per saber de la
importància de les sentències d’Estrasburg, només cal l’editorial
que dedicà el periòdic El País a la sentència del mateix tribunal
sobre la il·legalització de Batasuna
. Però ja van callar quan la
sentència de les tortures de l’operació contra l’independentisme
català de l’any 92.

I
tornant a València, el senyor Peralta que opina dels seus
subordinats? Opina el mateix que opinava l’any 97 quan va demanar la
dimissió del Delegat del Govern per uns fets produïts al mateix
carrer Colón i durant la manifestació convocada pel Bloc de Progrés
Jaume I, la Policia carregà contra tota la manifestació abans de
que obriren la Plaça de Bous on es celebrava l’acte polític i el
concert després de la manifestació creant el pànic entre majors,
joves i menuts que es veien acorralats en aquell camp de batalla que
provocaren, els defensors de l’ordre públic? O opina, el mateix que
al Cabanyal?

Qui
defensa quins drets, per què la premsa ho calla? Demà més.

M’entre YouTube, no continue censurant els vídeos, podeu trobar diversos vídeos de les càrregues policials.

This entry was posted in A tall a tall, si més no. Bookmark the permalink.

2 Responses to Drets en serveis mínims

  1. perfil cat says:

    Serveis mínims, però pallissa màxima.

  2. arnau says:

    Ei Joan, ja havia vist el comentari anterior, i òbviament aquest, abans de res, demanar-te disculpes per haver contestat tant tard.

    Em va fer molta il·lusió vore el teu comentari, i ja he començat les gestions, quan sàpiga una cosa més concreta ja ho avançaré al Blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *