Quins negocis amaguen els col·legis majors universitaris de la UV?

No tinc resposta, però és una pregunta que em faig diàriament, ara comença un nou curs universitari i València torna a acollir als estudiants dels pobles del país i dels països veïns, aquest any amb una novetat, el Col·legi Major Universitari Lluís Vives, després d’anys d’història tanca les portes, notícia que no ens causa sorpresa ja que al projecte de Campus d’Excel·lència Internacional ja venia recollit, una entre altres, de les raons que em posicionaren en contra, un poc més sorprenent si que pot ser l’ús que li volen fer, si inicialment anava dirigida a una residència només per a PDI, ara sembla que l’únic que es farà serà cedir-lo a una empresa, a RESA, la mateixa que recull els guanys de la Damià Bonet, sense saber a quin públic estarà destinat.

En cas de fer-se únicament per al PDI, trencaria amb un dels principals atractius dels Col·legis Majors, on no només s’organitzen concentracions de gent al carrer per ingerir alcohol, sinó que també pots compartir converses i experiències amb investigadors que passen de passada per allí, trobar-te professors que et sonen a la cafeteria, escoltar conferències, presentacions de llibres, o trobar-te al teu professor com enregistra al pati converses a deshores de companys que tu tampoc suportes.

Malauradament el que no canvia mai són les coses poc clares, com passa en el procés d’admissió d’alumnat al Col·legi Major Rector Peset, com és possible que sempre entren, i no un parell, molts estudiants de la Universidad Católica de Valencia? Teòricament l’admissió es fa per nota, i per tant, la nota més baixa d’aspirants de la Universitat de València, hauria de ser la que tancara la llista, i després ja mirar qui més vol entrar. Es cobreixen totes les places d’aspirants de la UV? Hi ha un pacte i la UV guanya diners com quan acull a estudiants dels EUA? O simplement és una concessió més a la Universitat mantinguda pels valencians?

No estaria malament, que es publicaren els admesos i les llistes d’espera, amb les respectives universitats, i si cal, una explicació del Rector.

Tal vegada passe alguna cosa, tal vegada hi ha poques demandes d’estudiants de la UV i no seria estrany, ja que amb les tarifes que té actualment este col·legi subvencionat per la UV és el més car de tota la ciutat de València, i com passa a les respectives universitats, per la UV entren els que tenen notes més altes i per la UCV, els que paguen més.

This entry was posted in A tall a tall, si més no. Bookmark the permalink.

Comments are closed.